تفاوت بین بذرهای استاندارد و هیبریدی چیست؟

علیائی
24 آذر, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
تفاوت بین بذرهای استاندارد و هیبریدی چیست؟

فهمیدن مشکلات و رعایت مواردی پیرامون گیاهان در حال رشد به تنهایی خود دارای پیچیدگی‌های زیادی است. اما اصطلاحات فنی باعث گیج شدن هرچه بیشتر در مورد گیاهان می‌شود. اصطلاح بذر هیبرید و بذرهای استاندارد دو مورد از این اصطلاحات است.

بذر هیبرید چیست؟

بذر هیبرید که اشاره به بذر F1 دارد، از طریق گرده افشانی دقیق با دو نوع خاص از محصول توسط شرکت ها تولید می‌شوند. به طور معمول ، این پرورش گیاه بسیار انتخابی، برای جمع آوری دو صفت در هر یک از انواع انتخاب شده انجام می‌شود تا بذر حاصل از هر دو صفت برخوردار باشد.

 

بنابراین، به عنوان مثال، یک نوع گوجه فرنگی ممکن است بسیار مقاوم به خشکی باشد و بوته گوجه فرنگی دیگری به شدت تکثیر شود، ممکن است با گرده افشانی دو بوته گوجه فرنگی یک بوته گوجه فرنگی مقاوم در برابر  خشکی تولید شود که گوجه فرنگی زیادی تولید کند.

 

گیاهانی که از بذرهای ترکیبی یا هیبرید رشد می‌کنند، بذرهایی تولید نمی‌کنند که بتوان برای رشد همان نوع گیاهان استفاده کرد و حتی بذرهایی تولید کنند که به هیچ وجه رشد نخواهند کرد. اگرچه اصطلاح بذرهای ترکیبی بیشتر در مورد سبزیجات استفاده می‌شود اما هر نوع گیاهی که بذر تولید می‌کند می‌تواند در انواع ترکیبی پرورش یابد.

 

بذرهای غیرهیبرید یا استاندارد چیست؟

بذرهای غیر هیبرید یا استاندارد را بذرهای گرده افشانی باز OP (Open Pollination) و یا بذرهای گلبرگ نیز می‌نامند. بذرهای غیر هیبرید از گیاهانی حاصل می‌شوند که به طور طبیعی گرده افشانی شده. برخی از این بذرها قرن‌ها وجود داشته است.

بذرهای غیر هیبریدی گیاهانی تولید می‌کنند که بذر آنها بوته‌ها و گیاهان بیشتری تولید می‌کند که ظاهری مشابه گیاه اصلی دارند.

تفاوت بین بذرهای استاندارد و هیبریدی چیست؟

از بذرهای هیبریدی استفاده کنیم یا از بذرهای استاندارد؟

از بذرهای هیبریدی استفاده کنیم یا از بذرهای استاندارد؟ سوالی است که برای بسیاری از باغداران و کشاورزان پیش می‌آید. و در واقع یک سوال شخصی برای باغبان یا کشاورز است. بذرهای ترکیبی و بذرهای استاندارد هم نکات مثبت و منفی دارند.

نکات مثبت برای بذرهای ترکیبی این است که آن‌ها از نظر تولید میوه و سبزیجات محصولات بیشتری می‌دهند، گیاهانی که از بیماری و آفات جان سالم به در می‌برند و عملکرد بهتری دارند. برای یک باغبان، این می‌تواند به معنای بازگشت بیشتر برای تمام مدت صرف شده در مراقبت از یک باغ باشد.

نکات منفی بذرهای ترکیبی این است که به دلیل روند خاص گرده افشانی، خرید آن‌ها گران تر بوده و بذرهایی که از آنها بدست می‌آید در سال آینده گیاه مشابهی رشد نخواهد کرد.

 

نکات مثبت برای بذرهای استاندارد این است که انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال، با گیاهان گوجه فرنگی، به معنای واقعی کلمه هزاران نوع غیر ترکیبی وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید و هر کدام ظاهر و عطر و طعم خاص خود را دارد. با توجه به هزینه و زمان تولید بذرهای ترکیبی که تنها چند ده نوع وجود دارد، انتخاب‌ها محدود است.

با استفاده از بذرهای غیر هیبریدی می‌توانید بذرهای گیاه را جمع آوری کرده و سال آینده مجدداً از آنها برای رشد همان گیاه استفاده کنید.

نکات منفی بذرهای غیر هیبریدی این است که دانه های دورگه به خوبی گرد نمی شوند. بسیاری از بذرهای غیر هیبریدی نسبت به نمونه‌های ترکیبی خود بسیار در معرض بیماری و آفات هستند. آنها همچنین تمایل دارند که تقریباً به اندازه بذرهای هیبرید تولید نکنند.

 

سخن پایانی

اینکه کدام یک از این دو بذر برای شما مناسب‌تراست بستگی به هدفی است که شما برای کشاورزی خود دارید. به همین دلیل می‌توانید پس از بررسی کردن مزایا و معایب بهترین نوع بذر را انتخاب کنید. در این راه می‌توانید از مشاورین مجرب شرکت دان یار کالا نیز کمک بگیرید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.